Gospelkonserter i Bergen og Norheimsund

Gospelkonserter i Bergen og Norheimsund

Lørdag 29. januar kl 20:00 er det konsert med divisi, Senit og Manna i Betlehem, Bergens Indremisjon. Søndag 30. januar kl 18:00 deler vi podiet med Nancy Karin Sangolt m band i Norheimsund kirke. Billetter kr 150/100. Les mer...

Av Torbjørn Aadland  

Denne helgen er det gospel som står på plakaten. divisi vil m.a. fremføre nye sanger komponert av dirigent Halvard Aase - med norske tekster av Ingelin Reigstad Norheim, kjent fra tvilling-duoen Garness.

Reigstad Norheim var først litt usikker da hun fikk spørsmålet om å oversette Aases tekster. Hun hadde ikke mye erfaring med å oversette andres tekster til norsk.
- Men etter hvert som jeg arbeidet med tekstene, merket jeg at det var en utrolig spennende utfordring som jeg lærte mye av, der jeg fikk dra nytte av min erfaring som låtskriver og sanger, sier hun.
 
En av utfordringene hun møtte under arbeidet med oversettelsene, er at mange av ordene som blir brukt hyppig innenfor engelskspråklig gospelmusikk ikke har den samme "gyngen" i seg på norsk. Man må ofte bruke mange flere ord for å si det samme på norsk, og med en ferdig melodi har man bare et visst antall stavelser å få sagt det på.
 
- Jeg opplevde at det var en utfordring å få det norske språket til å klinge godt og flyte uanstrengt, samtidig som det kommuniserer det budskapet man vil ha frem på en presis og kanskje litt ny måte. Derfor var jeg glad for at jeg fikk lov til å stå ganske fritt i forhold til originaltekstene.
 
I fjor høst var Ingelin selv med divisi på turné i Bergens omegn.
- Det var spennende å høre tekstene jeg hadde arbeidet med bli fremført i konsertsammenheng, det ble en god oppsummering av prosjektet. Divisi er et kor med en nydelig, varm klang og som brenner for det de synger om. Jeg anbefaler å gå på konsertene i helga! sier hun.

 
 
- Antall besøkende: 818967 - Online: 10 - Sist oppdatert: 12.08.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Nettstedkart AESTON
divisi